Monthly Archives: January 2023

Bota artistike – Shefki Hysa

Shkrimtari dhe publicisti i njohur Shefki Hysa, u lind në qytetin e Ersekës, më 20 korrik 1957, në një familje intelektuale. Babai i tij, Mazar Hysa, ishte mësues me vllehtë, në atë periudhë dhe ndiqte shtegtimin e tyre baritor; veronte … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Me Dritëroin dhe pa Dritëroin

Ishte periudha e fillim viteve 80. Më saktë vitet 1983-84. Ishin bërë gati dy vjet që kisha kryer shërbimin ushtarak dhe isha rikthyer për të punuar në Ndërmarrjen e Bonifikimit, Sarandë, me mendimin se vërtet do të isha larg familjes, … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Hajji Dede Edmond Brahimaj, High Commissioner

Grandfather Hajji Dede Dr. Edmond Brahimaj, Albanian Religious Leader and World Leader of the Bektashi Order, Peace Missionary, High Commissioner for World Peace of Diplomatic Mission Peace and Prosperity (DMPP), Doctor Honoris Causa in Theology, Divinity and Humanity by Academy … Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment